Σήμερα Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017, για πρώτη φορά εμφανίστηκε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών (επί της Κυρίλλου Λουκάρεως) το Π.Α.ΜΕ. κατά την διάρκεια του ακτιβισμού προς αποτροπή των πλειστηριασμών που λαμβάνει χώρα κάθε Τετάρτη από τις 4 μ.μ. έως τις 5 μ.μ. εδώ και τρία χρόνια.

          Αυτό είναι από την μια θετικό δείγμα, καθ’ ότι τώρα τελευταία έχουν αρχίσει να αυξάνονται τα διάφορα πανό διαφόρων κομμάτων, αφού οι κομματικοί μαζεύονται εκεί που υπάρχει η προσοχή της κοινής γνώμης και πάντα στην μεριά όπου κλίνει το κοινό περί Δικαίου αίσθημα.  Επίσης, αντίστοιχο θετικό δείγμα της αποτελεσματικότητας της αντίστασης κατά των πλειστηριασμών είναι και η επίσης σχετικά πρόσφατη εμφάνιση των ΜΑΤ που πλέον έχει γίνει κανόνας, αφού αποστέλλονται εκεί που οι κυβερνητικοί φοβούνται το ξέσπασμα της δύναμης του Λαού.

          Όλα αυτά είναι οι θετικές ενδείξεις ότι αυτού του είδους η αντίσταση που απαγορεύει την εκτέλεση των Μνημονιακών εντολών πράγματι είναι αποτελεσματική.

          Εκεί όμως σταματούν τα θετικά δείγματα και ξεκινούν τα σημάδια ανησυχίας ότι ήδη τροχοδρομείται η αντίστοιχη διάσπαση που συνέβη και την εποχή των Αγανακτισμένων:

          Πρώτα ξεκίνησαν  να εμφανίζονται πανό που διαχώριζαν τους ακτιβιστές σε ομάδες, κινήματα και κόμματα.

          Μετά εμφανίστηκαν ομάδες πιο επιθετικές όσον αφορά τον ανταγωνισμό ανάμεσα στους ακτιβιστές, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

          Σήμερα εμφανίστηκε το Π.Α.ΜΕ. και αφ’ ενός αρνήθηκε να συνενωθεί με τους υπόλοιπους εντός του Ειρηνοδικείου σε κοινή διαμαρτυρία (τα προϋπάρχοντα κινήματα/κόμματα/ομάδες/ανεξάρτητοι μεμονωμένοι Πολίτες τουλάχιστον φώναζαν τα συνθήματα όλων όλοι μαζί και ενάντια στα ΜΑΤ όλοι μαζί σχημάτιζαν κλοιό), παρ’ όλο που τους προσκαλέσαμε, παραμένοντας απομονωμένο στον προαύλιο χώρο του Ειρηνοδικείου (εν αντιθέσει με όλους τους υπόλοιπους ακτιβιστές που εντός του Ειρηνοδικείου φυλάνε κυριολεκτικά την πόρτα της επίμαχης αίθουσας για να μην μπουν μέσα συμβολαιογράφοι και ΜΑΤ).

          Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό δείγμα: όχι μόνο για την  διασπαστική συμπεριφορά στο Ειρηνοδικείο (και την ανούσια παρουσία στον προαύλιο χώρο καθ’ ότι δεν μπορεί να αποτρέψει/εμποδίσει τίποτα από την διενέργεια των πλειστηριασμών εκεί) αλλά και για το περιεχόμενο των συνθημάτων/προτροπών του στα τρικάκια που μας πέταξε (!) διαφοροποιώντας τα Ελληνικά νοικοκυριά σε ‘λαϊκά’ που πρέπει να προστατευθούν και προφανώς σε μη λαϊκά που δεν το αφορούν και με τα οποία δεν ασχολείται, λες και όποιοι απειλούνται από εκπλειστηρίαση της πρώτης τους κατοικίας ή της εργασιακής τους στέγης δεν είναι και αυτοί Λαός αν δεν ανήκουν τυπικά σε συγκεκριμένη τάξη που μάλιστα μπορεί να προσέλθει σε ήδη υπάρχοντα συνδικάτα (!).

          Η προτροπή των βασικών τους συνθημάτων ένταξης όλων μας σε συνδικάτα για να ζητήσουμε από αυτά να κάνουν αυτό που ήδη κάνουμε αυθόρμητα με αυτό-οργάνωση, ισότητα και αυθόρμητο συντονισμό αφ’ ης εξ αρχής, είναι εντελώς υπέρ της κυβερνητικής τάξης και του παλαιοκομματισμού. Για αυτό εξ άλλου, παρ’ όλη την δυνατότητα του Π.Α.ΜΕ. να ‘κατεβάσει’ κόσμο, την εμφανή πρόσβαση του σε χρήμα για υλικοτεχνική υποστήριξη των δράσεων του (όπως φάνηκε άμεσα στους παρευρισκόμενους) δεν έχει μπορέσει να αποτρέψει τίποτα από την Μνημονιακή θύελλα που χειμάζει την Ελλάδα και τους Έλληνες εδώ και εφτά χρόνια. Αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχει σαφής δυσπιστία και άμεσος προβληματισμός για το αν το Π.Α.ΜΕ. θα δράσει με τέτοιο τρόπο ώστε εντέλει να επωφεληθεί το καθεστώς που επιζητεί τους πλειστηριασμούς, λόγω της διασπαστικής τους δράσης που ούτως ή άλλως έχει καταγραφεί σε κάθε διαδήλωση.

          Αυτό που προτείνουμε και προτρέπουμε όλους όσους προσέρχονται, όπως και εμείς, για την πραγματική αποτροπή των πλειστηριασμών (όλων ανεξαιρέτως εκτός αυτών που επωφελούν Πολίτες-εργαζόμενους και όχι τράπεζες κλπ) ασχέτως κομματικής, κινηματικής, ιδεολογικής ή άλλης ταυτότητας είναι:

       Να ενωθούμε όλοι σε ένα σώμα.

      Τα όποια πανό, αντί να χρησιμοποιούνται για να χωρίζουν τους ακτιβιστές σε ομάδες, να είναι όλα μαζί συγκεντρωμένα μπροστά ή πίσω από το σύνολο όλων των ακτιβιστών.

       Τα συνθήματα να είναι για όλους και για όλον τον Ελληνικό Λαό και όχι διασπαστικά.

          Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξανασυμβεί η διάσπαση που συνέβη το 2011-2012 στην πλατεία του Συντάγματος.  Αν είχε αποτραπεί τότε, δεν θα είχαμε τώρα Μνημόνια.

          Ας μην την επιτρέψουμε τώρα για να διατηρήσουμε την επιτυχία του κύματος που έχει σηκωθεί για ακόμα μια φορά ενάντια στα Μνημόνια και στους εχθρούς του Λαού μας.

 
 
Crimes Against Greeks.com (2015)