Την Ελλάδα θέλωμεν και ας τρώγωμεν πέτρες” ήταν ανέκαθεν ξ τοποθέτηση του μέσου Έλληνα όσον αφορά την Πατρίδα και το τί θέλει ή είναι διατεθειμένος να αντιμετωπίσει για να αναδείξει, κρατήσει ή προστατεύσει την Χώρα και το Έθνος του.

Και αυτό βεβαίως είναι πολύ φυσιολογικό καθ’ ότι η Πατρίδα και το Έθνος κάθε Λαού αποτελεί την άγκυρα και ταυτόχρονα πηγή της δύναμης του και του αυτοπροσδιορισμού και ταυτότητας του.

Έχοντας Πατρίδα και Έθνος, τόσο ο Πολίτης όσο και ο Λαός σε ανώτερο επίπεδο, έχει την δυνατότητα να δράσει και αντιδράσει μέσα στον ευρύτερο κόσμο και τις διαφορετικές κουλτούρες έχοντας συγκεκριμένο σημείο αναφοράς και άρα συγκεκριμένη τοποθέτηση. Αυτά με την σειρά τους προσδίδουν στο άτομο την δυνατότητα της κριτικής σκέψης και της ελεύθερης επιλογής.

          Για αυτό η κακώς εννοούμενη Παγκοσμιοποίηση, που προωθείται εδώ και δεκαετίες, έχει αποδειχθεί τοξική καθ’ ότι στην θέση των ιδεατών που εσωκλείει ο κάθε ορισμός της κάθε Πατρίδας και κάθε Έθνους, πόσο μάλλον της Ελλάδας-Πατρίδας και του Ελληνικού Έθνους, έχει τοποθετηθεί το κεφάλαιο και η έννοια του χρήματος/αγορών ως υπεράνω κάθε Ανθρώπινης αξίας η οποία προστατευόταν από τις έννοιες της Πατρίδας και του Έθνους.

          Όπως κάθε μεγάλος νους της Ανθρωπότητας έχει προειδοποιήσει και στηλιτεύσει, η τοποθέτηση του χρήματος και των αγορών στην θέση των ιδεατών εννοιών που διέπουν (ή θα έπρεπε να διέπουν πλέον) την Ανθρωπότητα και προστατεύουν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και ανάγκες, οδηγεί αδήρητα και με μαθηματική ακρίβεια  την Ανθρωπότητα σε τεράστια δυστυχία, ανθρώπινες απώλειες και εν τέλει άκρως αιματηρό πόλεμο.

          Τα αποτελέσματα αυτά εμείς οι Έλληνες πλέον τα έχουμε νοιώσει στο πετσί μας : η οικονομική κρίση που μας οδήγησε να έχουμε ξανά γενιές Ελλήνων που έχουν βιώσει πείνα, αυτοκτονίες για οικονομικούς λόγους και θάνατο  από έλλειψη πρόσβασης σε υπηρεσίες εν μέσω ολοκληρωτικής οικονομικής καταστροφής, είναι αποτέλεσμα αυτής ακριβώς της αντικατάστασης των βασικών εννοιών του Ανθρωπισμού και Ελληνισμού με την λατρεία και κράτος του κεφαλαίου, αγορών και χρήματος.

          Η αντίδραση όμως των Ελλήνων σε όλα τα ανωτέρω ήταν η Εθνική συσπείρωση αντί της Εθνικής διάλυσης, η Εθνική αφύπνιση αντί του Εθνικού στραγγαλισμού και εντατικότατα μαθήματα μοντέρνας Ελληνικής Ιστορίας με την ευκαιρία κάθε επετείου σε πανεθνικό, όχι μόνο πανελλαδικό επίπεδο : μέχρι στιγμής η κρίση έχει κάνει τους Έλληνες να αναζωπυρώσουν την σχέση τους με την Πατρίδα και το Έθνος και να ανατρέξουν ενεργά στην συνείδηση και μάθηση περί των μοντέρνων τους ριζών, πέραν των αρχαίων.

          Επειδή λοιπόν αντί να έρθει η διάλυση επείλθε η σύσφιξη, παρατηρείται και οφείλουμε να θέσουμε ενώπιον όλων των Ελλήνων μια τεχνητή προσπάθεια και μεθόδευση διάσπασης και διάλυσης της Ελλάδας, εν κρυπτώ και υποδορίως ώστε να μην δώσουν την ευκαιρία στους Έλληνες να το προλάβουν διαλύοντας τον μοχλό πίεσης των εξωτερικών συμφερόντων, ο οποίος είναι εντελώς επιφανειακός και κατασκευασμένος.

          Καλλιεργείται σε ακριτικές περιοχές η έννοια και η αίσθηση ότι το κράτος τις έχει απαρνηθεί, παρατήσει στην μοίρα τους ενώ τις εκμεταλλεύεται και τις ξεζουμίζει με την αποδοχή, ανοχή ή και ευλογίες ων υπολοίπων Ελλήνων, κυρίως αυτών που ζουν στα μεγάλα αστικά κέντρα. Ταυτόχρονα, το συνορεύον και κατά κανόνα εχθρικό κράτος όπως π.χ. η Τουρκία, ή  η Αλβανία ή η Βουλγαρία παρουσιάζονται ως σωτήρες φέροντες την λύση στα πρακτικά προβλήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί από τις πρακτικές της ελληνικής διοίκησης/κυβέρνησης. Κοντά στην προσφορά της λύσης, ρίχνεται και το ζιζάνιο της απόσχισης αππό την Ελλάδα υπέρ του ομόρου κράτους  ώστε να καλυτερεύσει η καθημερινότητα των κατοικούντων στην επίμαχη περιοχή.

          Όλα αυτά βέβαια με την αγαστή συνεργασία εφοπλιστών και μεγαλοκεφαλαιούχων, της καμαρίλας δηλαδή που λυμαίνεται την Ελλάδα αυτή την στιγμή και κυριότερα κάτω από το ραντάρ της Λαϊκής κοινής γνώμης της Ελλάδας αφού τίποτε από τα ανωτέρω δεν γίνεται γνωστό από τα ΜΜΕ στην παρούσα ευαλωτη για τα συμφέροντα που θέλουν τον διαμελισμό της Ελλάδας φάση.

          Έτσι π.χ. δεν έμαθε ο Ελληνικός πληθυσμός της υπόλοιπης Ελλάδας ότι η Κάσσος και η Τήλος γιόρτασαν φέτος την επέτειο της ενώσεως τους με την Ελλάδα με μαύρες σημαίες και μεσίστιες σημαίες ενώ τροχοδρομείται συστηματικά η ταυτότητα τους ως Κασσιώτες και όχι Έλληνες οι οποίοι εν κρυπτώ εξυπηρετούνται ή πρόκειται να εξυπηρετηθούν από την Τουρκία όσον αφορά υπηρεσίες ιατρικής και άλλης τέτοιας ζωτικής φύσεως, όπως ακούσαμε από πολίτη από την Κάσο με ενεργή δράση. Και αυτό βεβαίως με το αζημίωτο, την στήριξη δηλαδή των Τουρκικών συμφερόντων στο Αιγαίο από πλευράς Κασσιωτών με την απώτερη απόσχιση τους από την Ελλάδα.

          Εαν αυτό ήταν ευρέως γνωστό, όπως και πρέπει να γίνει ευρέως γνωστό, εκτός της κατακραυγής ως εθνικοί προδότες της καθεστηκύιας τάξης της Κάσσου που προωθεί τα ανωτέρω η Ελληνική κοινή γνώμη θα απαιτούσε και πρέπει να απαιτήσει την άμεση και πλήρη εξυπηρέτηση της Κάσσου όσον αφορά κάθε διοικητική, σχολική και ιατροφαρμακευτική υπηρεσία, επιτόπια και εντόπια.

          Αντίστοιχες  τάσεις  με αντίστοιχες μεθοδεύσεις έχουν παρατηρηθεί σε περιοχές όπως Κέρκυρα, Ψαρά, Χίος, Κρήτη, Θράκη, Ήπειρο, κ.ά. οι οποίες όλες παραμένουν τοπικές και δεν γίνονται γνωστές στο πανελλήνιο διότι γνωρίζει η εντόπια και διεθνής/ευρωπαϊκή καμαρίλα ότι αν γίνει ευρέως γνωστό θα εξαρθρωθεί άμεσα αφού όλοι οι Έλληνες θα τρέξουμε και θα απαιτήσουμε την διόρθωση της αδικίας και την τιμωρία των υπαιτίων.

          Προτρέπουμε λοιπόν όλους, όπως ανατρέχουμε και μαθαίνουμε την μοντέρνα μας Ιστορία και τους Ήρωες της που είχαν θαφτεί μαζί της διότι δεν συμφέρουν τον Νεοφιλελευθερισμό και τα Ευρωπαϊκά Νεοφιλελεύθερα  Φασιστικά σχέδια, έτσι και τώρα να σπεύσουμε να φροντίσουμε την επαρχία μας και να μην επιτρέψουμε να προχωρήσουν τέτοιες τακτικές.

          Άμεσα, κατόπιν περαιτέρω πληροφόρησης εμείς οι Γεριτσίδου θα ξεκινήσουμε αυτή την διαδικασία εγκαλώντας το Υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα της Κάσσου και Τήλου και θα ενημερώσουμε αναλόγως για τις εξελίξεις, με ονόματα και στοιχεία πρωτεργατών και ηθικών αυτουργών για την κατάσταση που περιγράψαμε.

 
 
Crimes Against Greeks.com (2015)