Όπως έχουμε ξαναπεί το κίνημα/Μέτωπο/Αγώνας κατά των πλειστηριασμών ήταν επιτυχές το 2017: ανέκοψε τους πλειστηριασμούς και δεν επέτρεψε να χάσει ο κόσμος τα σπίτια του. Για αυτό, εκτός του ότι πλέον οι πλειστηριασμοί είναι θέμα υψηλά στην προσοχή της κοινής γνώμης, οι πλειστηριασμοί γίνονται αντικείμενο πίεσης και επιβολής άμεσα και απόλυτα από τους δανειστές/‘επενδυτές’. Το 2018 δηλαδή, άμεσα από τη Τετάρτη 10/1 οι δανειστές/‘επενδυτές’ έχουν αποφασίσει και διατάξει να γίνουν όλοι οι πλειστηριασμοί μαζικά και ομαλά. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί.

          Έχουμε ήδη μιλήσει στο προηγούμενο άρθρο μας για το πώς σταματούνται οι πλειστηριασμοί. Δεν θα υπεισέλθουμε λοιπόν στο παρόν άρθρο στην μεθοδολογία αλλά στην τοποθέτηση και ιδεολογική/στρατηγική αίσθηση και σκέψη που πρέπει να έχουμε από εδώ και εμπρός:

  1. Δεν πρέπει να μας αφορά τί εκπλειστηριάζεται. Όσο ακριβά και σε ιδιοκτησία πλουτοκρατών και αν είναι τα εκπλειστηριάσματα τώρα, δεν είναι παρά ο καπνός ή ο ‘λαγός’ που θα ανοίξει τον δρόμο για τους μαζικούς πλειστηριασμούς για ευτελή ποσά όλων των περιουσιών των Ελλήνων Πολιτών κυρίως σε δύο μήνες που θα ξεκινήσει η συμμετοχή του Δημοσίου στο πλιάτσικο. Συνεπώς, μέχρι την οριζόντια προστασία δια νόμου της 1ης κατοικίας κάθε Πολίτη ασχέτως ποσού και του θεσπίσματος ακατάσχετου των απαραιτήτων προς εργασία συμπεριλαμβανομένης της στέγης δεν θα πρέπει να δεχόμαστε καμμία συζήτηση για το είδος, αξία και άλλες παραμέτρους του όποιου εκπλειστηριάσματος και του πλειστηριασμού που σταματάει.
  2. Η παρουσία μας στα Ειρηνοδικεία είναι απαραίτητη. Ακόμα και αν υπάρχουν ΜΑΤ θα πρέπει να είμαστε εκεί με σκοπό να απαγορεύσουμε την τέλεση πλειστηριασμών διότι εάν αρθεί και πάλι ο Δημόσιος χαρακτήρας της διαδικασίας πλειστηριασμού αυτός θα είναι ΑΚΥΡΟΣ. Δηλαδή, η απαγόρευση πρόσβασης όποιου θέλει για οποιονδήποτε λόγο στον χώρο που γίνεται ο πλειστηριασμός καθιστά τον πλειστηριασμό άκυρο ακόμα και αν γίνει και άρα δώρο άδωρο για τους δανειστές/ ‘επενδυτές’/ ‘αγοραστές’.
  3. Θα πρέπει να δειχθεί στους συμβολαιογράφους ότι υπάρχουν κοινωνικές συνέπειες και αποκλεισμός παντός είδους εάν αναλαμβάνουν και εκτελούν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Αυτό στην πράξη θα καταστήσει τους συμβολαιογράφους στο ίδιο επίπεδο ανασφάλειας που τους ώθησε να κάνουν αποχή από τους πλειστηριασμούς μέχρι τώρα. Και αυτό διότι ούτε και το ιδιώνυμο μπορεί να τους καλύψει στην καθημερινότητα τους και στην κοινωνική κατακραυγή (έμπρακτη και μη που θα χρειάζεται να αντιμετωπίζουν και όταν δεν εκτελούν εκείνη την στιγμή της ημέρας πλειστηριασμοί).
  4. Το ιδιώνυμο δεν μπορεί να αφορά πολιτική δράση, διαδήλωση και ακτιβισμό διότι αυτό σημαίνει καταστρατήγηση και άρση θεμελιωδών άρθρων του Συντάγματος και του Διεθνούς Δικαίου, όπως ανέφερε ούτως ή άλλως επί του θέματος και η Διεθνής Αμνηστία. Αλλιώς, πρόκειται για κατάρρευση του Πολιτεύματος και Δικτατορία και καλόν είναι να ειπωθεί επίσημα με κάθε επίσης επίσημη συνέπεια όσον αφορά τα τυπικά διεθνή καταστατικά (π.χ. της Ε.Ε.) και εγγυήσεις (π.χ. ΟΗΕ).

Η παρουσία μας στα Ειρηνοδικεία αλλά και οι αντιδράσεις μας στην προπαγάνδα των κυβερνητικών και δανειστών πρέπει να είναι ενιαία , συμπαγής και απόλυτη, ασχέτως διαφορών και συγκρούσεων ανάμεσα σε ομάδες, συλλογικότητες και κόμματα (αν τα κόμματα αυτά θέλουν να δείξουν ότι τα ενδιαφέρει η επίτευξη του στόχου πιο πολύ από την επίτευξη της καρέκλας και της κομματικής προώθησης).

 
 
Crimes Against Greeks.com (2015)