Η πολλαπλή τραυματική εμπειρία των χρόνων της Μνημονιακής Δικτατορίας μας έχει κάνει να ξεχάσουμε ότι οι τακτικές που φασιστικά μας επιβάλλονται τώρα είχαν ξεκινήσει αρκετά χρόνια πριν να εγκαθιδρύονται. Οι τακτικές αυτές δεν ήταν αόρατες ούτε πέρασαν απαρατήρητες από ικανή  μερίδα του Ελληνικού Λαού. Παρ’ όλα αυτά η οξυδέρκεια και η ικανότητα εκτίμησης που ορθώς προέβλεψε το πού οδεύαμε ως Κράτος-Χώρα και την οποία επέδειξαν πλείστοι όσοι Πολίτες δεν κατέστη ικανή να ανακόψει ή να αλλάξει στο παραμικρό την συγκεκριμένη καταστροφική για εμάς τον Λαό και την Χώρα μας πορεία.

          Ασχέτως της όποιας διαφθοράς, διαπλοκής, κλπ που βεβαίως ευθύνεται για την έκπτωση κάθε δικλείδας ασφαλείας που διέθετε το τωρινό μας πολιτειακό σύστημα τύπου εκπροσωπούμενης/ αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας, το γεγονός παραμένει ότι εν τέλει το πρόβλημα έγκειται στο ότι η Δημοκρατία που τύποις έστω έχουμε τώρα είναι εκπροσωπούμενη και όχι Άμεση.

          Και αυτό διότι όπως θα δείξουμε με το παράδειγμα της δικής μας δράσης και εμπειρίας με συγκεκριμένα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ., εάν είχαμε Άμεση Δημοκρατία, μεγάλα προβλήματα που άπτονται της δικαιοδοσίας της ΕΛ.ΑΣ. και του ΥΠ.ΕΣ. (και όχι μόνο) θα είχαν σταματήσει πριν εξελιχθούν σε γάγγραινες και θα είχαν επουλωθεί. Επειδή όμως η ‘δημοκρατία’ που έχουμε είναι εκπροσωπούμενη/αντιπροσωπευτική  με εκπροσώπους που δρουν ως άρχοντες επί των Πολιτών και όχι υπάλληλοι τους-εντολοδόχοι τους, κρυβόμενους πίσω από το επιχείρημα ότι οι εντολές των Πολιτών εκφράζονται μόνο μέσω εκλογών και μόνο με την μορφή της ανάθεσης εν λευκώ (δεδομένου ότι η μη τήρηση του προεκλογικού/ψηφισθέντος προγράμματος δεν σημαίνει και άμεση έκπτωση τους από το αξίωμα και νέα προσφυγή στις κάλπες), καμμία εκ του Λαού παρέμβαση δεν έχει δυνατότητα να εκφέρει πολιτικό αποτέλεσμα και να προστατεύσει την Χώρα και τον Λαό της. Δεν μπορεί δηλαδή πρακτικά να επηρεάσει την ασκούμενη από τους εκπροσώπους πολιτική με όλα τα σημαντικότατα και πολύ πρακτικά της καθημερινότητας αποτελέσματα και επιπτώσεις της στην ζωή του Πολίτη, του Λαού και της Χώρας γενικότερα.

          Διαβάζοντας λοιπόν την παρακάτω λίστα αλληλογραφίας που ξεκίνησε το 2008 και ολοκληρώθηκε το 2009 με αυτή την μορφή (υπό την μορφή άλλων τίτλων και θεμάτων συνεχίζεται μέχρι και σήμερα), όπου οι αιτιάσεις, τα επιχειρήματα και ο κώδωνας κινδύνου που κρούεται εντός των κειμένων μας της εποχής (που βεβαίως επαληθεύτηκαν πλήρως στην ολότητα τους), σκεφτείτε εάν υπό το καθεστώς και το Πολίτευμα Άμεσης Δημοκρατίας ο Λαός σε μία ψηφοφορία στην ΑμεσοΔημοκρατική Βουλή για το σχετικό θέμα θα επέτρεπε να συνεχιστεί η ίδια ασυδοσία, αυθαιρεσία, αδιαφάνεια, εμπαιγμός, υπονόμευση της Χώρας και του Λαού από τους όποιους υπαλλήλους του (κάνετε κλικ οπουδήποτε στο κείμενο για να δείτε τα έγγραφα):

  1. Η Διακήρυξη μας του 2008 η οποία προωθήθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής προς απάντηση στους αρμόδιους υπουργούς και που στο σημείο 5 (α) της που αφορά την ασφάλεια εντός της Χώρας και την ΕΛ.ΑΣ. είχαμε επισημάνει: α. το κράτος τρόμου υπό το οποίο ζουν οι Έλληνες, β. την ανεπάρκεια προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ., γ. την ανεπάρκεια εκπαίδευσης/καταλληλότητας των αστυνομικών και δ. τον κίνδυνο καταπάτησης των Συνταγματικών εγγυήσεων που υποτίθεται ότι έχουν ορκιστεί και αναλάβει να φέρουν εις πέρας ως κυβέρνηση, διοίκηση και όργανα
  2. Η με αρ. πρωτοκόλλου 7017/4/922-α΄απάντηση του Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ. όπου παρουσιάζει μια εκτός πραγματικότητας (και για την εποχή αλλά και βεβαίως και διαχρονικά και πόσο μάλλον τώρα) ανθηρή κατάσταση στην ΕΛ.ΑΣ. αλλά και την «Ελληνική Πολιτεία» (!). Έχουμε επισημάνει με πορτοκαλί χρώμα ορισμένα από τα πιο εξόφθαλμα εξωραϊσμένα γραφόμενα που έχουν ημερομηνία 29 Ιουλίου 2009 με ό,τι αυτό συνεπάγεται από τα τεκταινόμενα της εποχής, χώρια την προσωπική μας εμπειρία κατατρομοκράτησης και δίωξης και κάλυψης των εις βάρος μας εγκληματιών από την ΕΛ.ΑΣ. για την οποία θα μιλήσουμε με τα αντίστοιχα επίσημα στοιχεία σε άλλο άρθρο μας.
  3. Την απαντητική στην επιστολή αυτή επιστολή μας με ημερομηνία 4 Νοεμβρίου 2009 όπου καταρρίπτουμε τα λεγόμενα της ΕΛ.ΑΣ., ζητούμε τεκμήρια και διαβεβαιώσεις επί έργω και προειδοποιούσαμε και για την διαφαινόμενη απειλή εκ Τουρκίας συν τοις άλλοις.
  4. Την με αρ. πρωτοκόλλου 7017/4/922-δ΄απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. με πλείστες όσες γενικολογίες, αοριστίες, εκθέσεις ιδεών, ανακρίβειες, συγκαλύψεις των προηγουμένων και των ιδίων ιδιαιτέρως σε θέματα κατασπατάλησης /εξαφάνισης κονδυλίων και έργων αλλά την προαναγγελία της Μνημονιακής Δικτατορίας στην οποία θα μας έβαζε εντός ολίγου ο ΓΑΠ και την οποία είχε ήδη προετοιμάσει, μέσα από τα λεγόμενα περί της σχέσεως μας ως Χώρα με την Ε.Ε., τις αρχές της Παγκοσμιοποίησης (της κακώς εννοούμενης) και του ισχυρισμού ότι η Χώρα δεν μπορεί παρά να αναθέσει σε τρίτους κάθε έργο που κανονικά διεκπεραιώνει ένα κράτος.

Σκεφτείτε λοιπόν εάν είχατε δύναμη βουλευτικής ψήφου στην έγκριση ή μη των πολιτικών, μετά από την εντελώς απλή κατάρριψη των ισχυρισμών τους από έναν εκτός νυμφώνος Πολίτη που απλά είχε και έχει απλή λογική και λογικώς αισθάνεται ότι το καλό του Κράτους (δηλαδή της κοινωνίας και του Λαού στην καθολικότητα του) είναι και δικό του προσωπικό καλό για να μπορεί να ζει καλά:

Θα ψηφίζατε ποτέ υπέρ της δικής σας καταστροφής για να αφήσετε μια μικρή ομάδα αστοιχείωτων υμετέρων νεποτιστικών γόνων και των υποταγμένων τους παρασίτων να παίζουν με τα λεφτά, την περιουσία και τις ζωές τις δικές σας και της οικογενείας σας;

Ή θα ψηφίζατε άμεσα τις λύσεις που πρακτικά διαφαίνονται και είναι βιώσιμες διότι έχουν συγκεκριμένα βήματα και μεθοδολογία αντί να είναι ασαφείς και αδιαφανείς αποπροσανατολιστικές ανοησίες;

Ποιο λοιπόν είναι το Πολίτευμα που πρακτικά μπορεί να εξασφαλίσει στον κάθε έναν από εμάς αυτή την δυνατότητα και ταυτόχρονα θα εξαλείψει την επιβολή των σκαιών βουλήσεων μιας κλίκας βλαπτικών και αχρήστων που με το παρόν σύστημα έχουν επιβάλλει μια δικτατορία εντελώς απροκάλυπτη, αντιανθρωπιστική, αντισυνταγματική και παράλογη, η οποία επιτάσσει το κράτος (δηλαδή εμάς) να πληρώνει τα δικαστικά έξοδα κάποιου που ακόμα δεν έχει κριθεί επίσημα για το αν είναι ή δεν είναι κακούργος (επειδή είναι δικός τους υποτακτικός και επειδή αν δεν τον προστατεύσουν θα καταδειχθεί το εύρος της απάτης τους εις βάρος μας και θα καταρρεύσει η δικτατορία τους  υπέρ ημών του Λαού), στην οποία το να μην πληρώνεσαι για τα δεδουλευμένα σου από αυτούς δεν είναι πρόβλημα, στην οποία μεταξύ τους επιτάσσουν το κράτος (δηλαδή εμάς) να τους εξασφαλίζει και εγγυάται αστρονομικά εισοδήματα και περιουσίες άνευ λογικής, αντικειμένου ή νομιμότητας, κλπ ;

Σίγουρα όχι οποιοδήποτε Πολίτευμα εκπροσώπησης/αντιπροσώπευσης από την οποία ξεπήδησε η δικτατορία/κατοχή που σήμερα μας μαστίζει.

Αλλά το Πολίτευμα όπου κάθε Πολίτης συμμετέχει ενεργά, άμεσα και αποτελεσματικά (χωρίς μεσάζοντες πολιτικούς/εκπροσώπους/αντιπροσώπους) στην προάσπιση των συμφερόντων και της Χώρας του και στις αποφάσεις για  την ζωή του: την Άμεση Δημοκρατία.

 
 
Crimes Against Greeks.com (2015)